Sähköyhtiö Fi-Nergy meni konkurssiin – Energiavirasto kehotti asiakkaita nostamaan kytkintä jo yli vuosi sitten

Ennakkolaskutuksella sähköä myynyt Fi-Nergy Voima -yhtiö on asetettu konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV.

Yhtiö keräsi asiakkailtaan ennakkomaksuja, joihin on KKV:n mukaan liittynyt runsaasti ongelmia, kuten ylisuuria ennakkolaskuja. Sopimuksen päättyessä liikaa maksetut rahat olisi pitänyt palauttaa, mutta yhtiö jätti säännönmukaisesti rahat palauttamatta.

Markkinaoikeus on asettanut yhtiölle useita uhkasakkoja.

Energiavirasto kehotti jo yli vuosi sitten yhtiön asiakkaita valitsemaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän. Kantaverkkoyhtiö Fingrid purki aiemmin yrityksen tasepalvelusopimuksen. KKV kertoi viime vuoden syyskuussa, että yhtiön entisille asiakkaille oli lähetetty useita aiheettomia perintäkirjeitä.

Kuluttajien, joilla on saatavia yhtiöltä, tulee valvoa saataviaan konkurssimenettelyssä, neuvoo KKV. Monilla asiakkailla on yhtiöltä satojen eurojen saatavia. Konkurssitilanteessa heidän täytyy lähettää tiedot saatavistaan pesänhoitajalle mahdollisimman pian. Pesänhoitajaksi on määrätty asianajotoimisto Boreniuksen asianajaja Robert Peldán.

Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, onko Fi-Nergyn konkurssipesässä varoja jaettavaksi. On mahdollista, että konkurssimenettely raukeaa varojen puutteen takia.