Sähköyhtiöillä laskutusvirheitä

Vakka-Suomen Voiman, Rauman Energian ja Lännen Omavoiman toukokuun laskutuksessa on tapahtunut virhe.

Neljän kuukauden välein laskutettavilta asiakkailta on laskutettu virheellisesti perusmaksuja. Virheettömässä laskutuksessa asiakkailta veloitetaan perusmaksut neljältä kuukaudelta tammikuusta huhtikuuhun. Noin 12 000 alle 2000 kWh vuodessa kuluttavan asiakkaan virheellisissä laskuissa perusmaksut on veloitettu lisäksi tulevilta kuukausilta elokuuhun asti. Kulutetun sähkön osuus laskuissa on oikein.

Asiakkailla on mahdollisuus hyväksyä ja maksaa lasku, jolloin touko-elokuun perusmaksuja ei peritä seuraavassa sähkölaskussa. Asiakas voi kuitenkin halutessaan pyytää asiakaspalvelusta korjauslaskun.

Lisäksi noin 2 000 asiakkaalle lähti kaksi erillistä laskua, joista toisessa laskussa veloitetaan maalis-huhtikuun perusmaksut sekä maaliskuussa kulutettu sähkö. Toisessa laskussa veloitetaan huhtikuussa kulutettu sähkö. Molempien laskujen tiedot ja eräpäivät ovat oikein ja ne voi maksaa normaalisti.

Edelleen noin 2 500 asiakkaan toukokuun verkkolaskusta puuttuu asiakkaan käyttöpaikkatiedot, mutta laskut ovat muilta tiedoiltaan oikein ja ne voi maksaa normaalisti.

Sähkölaskutuksen ongelmien kerrotaan aiheutuneen uuden asiakkuudenhallintajärjestelmän käyttöönotosta. Laskutusvirheet koskevat sekä verkkopalvelumaksuja että sähkön myyntiä. Yhtiöiden yhteinen asiakaspalvelu 02 880 0880.