Sähköyhtiöissä nostettu valmiustasoa tulevan Laina-myrskyn vuoksi

Raumankin alueelle luoteesta lähestyvän Lainaksi nimetyn myrskymatalapaineen tiimoilta sähkönjakelun valmiustasoa on nostettu häiriötilanteita ajatellen. Valmiustason nosto merkitsee sitä, että sähkönjakeluverkon ylläpitoon on varattu lisäresursseja mahdollisten myrskytuhojen korjaamiseen.

Vakka-Suomen Voima pyytää asiakkaitaan varautumaan jo ennakolta mahdollisiin sähkökatkoihin. Yhtiö tiedottaa, että sähköverkon viankorjaustöitä voidaan suorittaa vasta riittävän turvallisissa sääolosuhteissa ja sen vuoksi sähkökatkokset voivat myrskyolosuhteissa pitkittyä.

Asiakkaita pyydetään tallentamaan kännykkään Vakka-Suomen Voiman ja Rauman Energian vikapalvelunumero 020 6066 133, joka palvelee ympäri vuorokauden. Katkovahti –tekstiviestipalvelulla saa tiedon yli 5 minuuttia kestävistä sähkökatkoista ja niiden päättymisestä. Palvelun avulla asiakas tietää, että katkos on jo havaittu ja hänen ei tarvitse soittaa vikapalvelunumeroon.  Näin asiakaspalvelu ei turhaan ruuhkaudu. Soittaminen on kuitenkin tarpeellista, mikäli asiakkaalla on vikapaikka tiedossa. Myös häiriökarttapalvelusta saa reaaliaikaisen tiedon verkkoalueen sähkönjakelutilanteesta.