Sairaalan risteyksessä rytisi taas

Pelastuslaitoksen yksikkö kävi onnettomuuspaikalla sairaalan risteyksessä siivoamassa tielle valunutta öljyä imeytyshiekalla ja harjoilla. Kuva: Esa Urhonen.

Raumalla niin sanotussa sairaalan risteyksessä eli Porintien, Hakunintien ja Kaunisjärventien kohdalla, sattui pääsiäismaanantaina neljän aikaan iltapäivällä pakettiauton henkilöauton välinen kolari. Onnettomuus tapahtui, kun pakettiauto ajoi Porintietä poispäin keskustasta ja henkilöauto Hakunintietä Kaunisjärventien suuntaan.

Risteyksen valot ovat olleet jo muutaman päivän epäkunnossa. Molemmat autot ajoivat kulkusuunnassaan suoraan, ja henkilöautolla oli etuajo-oikeus.

Pakettiauto osui tilanteessa henkilöauton kylkeen, joka painui kokonaan kasaan. Pakettiauton etuosa kärsi myös huomattavia vaurioita. Autot hinattiin paikalta.

Autoissa ei ollut kuskien lisäksi muita matkustajia. Vakavia henkilövahinkoja ei aiheutunut, mutta kuskit vietiin varmuuden vuoksi terveyskeskukseen tarkastukseen.

Pakettiauton kuskia epäillään ainakin törkeästä rattijuopumuksesta. Hän puhalsi poliisin alkometriin poliisin sanoin huimat lukemat 3.45 promillea. Tämä ei kuitenkaan poliisin mukaan välttämättä kerro koko totuutta, sillä kuski sanoi ottaneensa huikan juuri ennen puhallutusta. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Lisäksi kuski kertoi poliisille, että hän uskoi etuajo-oikeuden olleen itsellään.

Pakettiautosta valui onnettomuuden yhteydessä tielle jonkin verran öljyä, jota pelatuslaitos kävi siivoamassa imeytyshiekan ja harjojen avulla.

Molempien autojen kuljettajat olivat miespuolisia ja kotoisin lähiseudulta. Pakettiautoa ajanut mies on syntynyt vuonna 1969, ja henkilöauton kuski 1998.