Sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen vanhuksen Salossa

Poliisi epäilee sairaanhoitajan myrkyttäneen 84-vuotiaan vanhuksen Salossa. Poliisi tutkii tapausta murhana. Sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen vanhuksen salatakseen omaisuusrikokset.

54-vuotias sairaanhoitaja on jo aiemmin vangittu epäiltynä omaisuusrikoksista. Hänen 42-vuotias lähihoitajana toiminut vaimonsa on pidätetty, ja poliisi esittää häntä vangittavaksi. Pariskunnan epäillään kavaltaneen huomattavia summia naiselta, joka kuoli syyskuun puolivälissä.

Vanhus oli tehnyt sopimuksen Salossa toimivan hoivapalveluyritys Kattariina Oy:n kanssa. Yrityksen toiminta on keskeytetty, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Pariskunnan epäillään paitsi kavaltaneen rahaa vanhukselta, myös yrittäneen saada tämän koko omaisuuden testamentilla.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on tullut esiin muihinkin vanhuksiin kohdistuneita omaisuusrikoksia. Hoitajien epäillään vieneen vanhuksilta runsaasti erilaisia kultaesineitä ja koruja.

84-vuotiaan naisen kuolemaan ei näyttänyt liittyvän aluksi mitään epäilyttävää, ja lääkäri kirjoitti siitä kuolintodistuksen. Poliisi määräsi kuitenkin tehtäväksi oikeuslääketieteellisen kuolemansyyselvityksen. Sen mukaan kuolinsyy oli myrkytys.

Yritys, jossa pariskunta työskenteli, on tarjonnut kotihoitoa vanhuksille, saattohoitoa ja siivouspalvelua.