Sairaanhoitopiirien pesut samaan yhtiöön

Satakunnan sairaanhoitopiirin tekstiilihuollosta vastaava Ravanni Pesula Oy Porista sulautuu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tekstiilihuollosta vastaavaan Turun Tekstiilihuolto Oy:hyn.
Yhtiön uudeksi toiminimeksi tulee Lännen Tekstiilihuolto Oy. Fuusio pyritään saattamaan päätökseen 1.6.2016 mennessä.

Fuusion myötä toiminta jatkuu kummallakin paikkakunnalla. Fuusiolla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan kummassakaan tuotantolaitoksessa.


Turun Tekstiilihuolto Oy on Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistama tekstiilihuoltokeskus, jonka liikevaihto on n. 12,9 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee n.150 tekstiilihuollon ammattilaista. Tämän lisäksi kuljetus on ulkoistettu, jota hoitaa n. 20 henkilöä eri puolilla läntistä Etelä-Suomea. Vuosituotanto yhtiössä on n. 6,14 miljoonaa kiloa.

Ravanin Pesula Oy on Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Porin kaupungin omistama tekstiilihuoltokeskus, jonka liikevaihto on n. 5,8 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee n. 65 osaavaa tekstiilihuoltajaa. Kuljetus on ulkoistettu ja sitä hoitaa 7 henkilöä. Ravanin Pesulan tuotantovolyymi on n. 3,2 miljoonaa kiloa vuodessa.

Molemmat yhtiöt ovat omistajina valtakunnallisessa markkinointiyhtiössä Puhdaspalvelu Fi Oy:ssä, jonka toimialueena on koko Suomi.