Sairaanhoitopiirit ja kaupungit selvittäneet Rauman ja Turun telakan koronatartuntojen välisiä yhteyksiä – "Toistaiseksi ei ole löytynyt"

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo, että Turussa ei ole löytynyt viitteitä siitä, että telakoiden koronatartunnoilla olisi yhteyksiä.

| Päivitetty

Rauman telakan uusimmassa koronavirusketjussa oli keskiviikkoon mennessä todettu 54 tartuntaa. Torstaina niitä ilmoitettiin 52 lisää, joten tapauksia on yhteensä 106. Kuva: Juha SInisalo

Muun muassa Yle ja Turun Sanomat uutisoivat keskiviikkona, että Turun ja Rauman telakoiden koronavirustartuntojen keskinäistä yhteyttä selvitetään. Turun Meyerin telakan viestintäpäällikkö Tapani Myllyn mukaan on tyypillistä, että telakoilla on samoja alihankintayrityksiä, ja samoja työntekijöitä työskentelee ajoittain molemmilla telakoilla.

Huhupuheet siitä, että Turun telakalle olisi mennyt Raumalla karanteeniin asetettuja työntekijöitä Mylly kiistää.

– Huhut ovat tavoittaneet meidätkin, ja asia on tarkistettu. Emme ole päästäneet telakan alueelle karanteenissa olevia, Mylly sanoo.

Myllyn mukaan asiassa on tehty yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa.

– Mehän emme saa terveystietoja käyttöömme, mutta olemme tehneet yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa. Olemme varmistaneet, että karanteenissa olevia ei ole päässyt telakalle.

Sairaanhoitopiirien välillä tehty yhteistyötä

Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirit sekä Rauman kaupunki ovat selvittäneet mahdollisia yhteyksiä yhteistyössä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala vahvistaa, että yhteyksiä ei ole löytynyt.

– Toistaiseksi ei ole löytynyt selviä yhteyksiä Turun ja Rauman telakoiden välisistä tartunnoista. Yhteyksiä selvitetään aina silloin, kun tulee uusia tapauksia, Rintala toteaa.

Rintalan mukaan Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien välillä on tehty asiasta tiedonvaihtoa.

– Telakoilla on sitten omia keinojaan valvoa, tuleeko alueelle karanteenissa olevia vai ei, Rintala kommentoi.

Rintalan mukaan Turun telakalla on tehty koronavirustestejä kohdennetulla seulonnalla. Lisäksi Meyer kertoi muun muassa Turun Sanomille keskiviikkona, että se on tilannut testejä myös yksityiseltä toimijalta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut