SAK:n Rauman paikallisjärjestö mukana postityöntekijöiden työtaistelussa

SAK:n Rauman ammatillinen paikallisjärjestö antaa tukensa postialan työtaistelulle. Järjestö käsitteli työmarkkinatilannetta syyskokouksessaan torstaina. Postityöntekijöillä on käynnissä ensimmäiset työehtosopimusneuvottelut. Posti- ja logistiikka-alan ammattiliitto PAU aikoo aloittaa 20.11 laajat työtaistelutoimet.

Valtionyhtiö Posti tavoittelee tes-neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta. Työnantajapuoli on esittänyt muun muassa lauantaikorvausten poistamista, yötyölisän poistamista, iltalisän poistamista lähes kokonaan ja heikennyksiä sunnuntaikorvauksiin.

Rauman paikallisjärjestö toteaa kannanotossaan, että Postin toiminta ei edistä käynnissä olevia työehtoneuvotteluja.

- Valtionyhtiön toiminta kiristää työmarkkinoiden ilmapiiriä ja rikkoo toimillaan omaa yhteiskunnallisen vastuun ohjelmaansa.

Työnantaja poisti keskiviikkona toistasataa Postin työntekijää työpaikoiltaan, kertoi Yle. Työntekijäpuolen mukaan työntekijät poistettiin sen jälkeen, kun he olivat kieltäytyneet perehdyttämästä vuokratyövoimaa lakon ajalle.

Postialan työkiistan sovittelua jatketaan perjantaina valtakunnansovittelijan johdolla. PAU ja työnantajaliitto Palta neuvottelevat siihen asti keskenään.

Paikallisjärjestön mukaan Posti toimii häikäilemättömästi, kun se vuokraa työntekijöitä hoitamaan laillisen työtaistelun kohteena olevia tehtäviä.

- Posti asettaa kohtuuttomaan tilanteeseen myös vuokraamansa työntekijät, kun yhtiö aikoo teetättää heillä mahdollisten työnseisausten alaisia tehtäviä.