Saksalainen kirjekyyhky eksyi Raumalle

Raumalainen Nurmen perhe koki jännittävän yllätyksen, kun pihamaalle laskeutui harmaa pulun näköinen lintu.
Pekka Nurmehuomasi grillatessaan, että linnun jaloissa oli renkaat ja että se oli todella kesy. Lintu istui perheen terassilla, ja se oli hieman huonovointinen ja oksenteli.

Lintu istui paikoillaan muutaman tunnin, minkä jälkeen Nurme otti yhteyttä Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton vapaaehtoiseen eläinsuojeluvalvojaan
Ulla Lahtiseen. Lahtinen otti linnun pahvilaatikossa huomiinsa ja alkoi selvittää sen alkuperää. Renkaan perusteella lintu tunnistettiin saksalaiseksi kirjekyyhkyksi.

Koska lintu oli lentänyt tuhansia kilometrejä, se oli hyvin huonossa kunnossa ja nälkiintynyt. Sen on luvannut ottaa huomiinsa helsinkiläinen kirjekyyhkyharrastaja, mutta toistaiseksi kyyhky lepäilee Raumalla.

Ensimmäisenä koetetaan ottaa yhteys sen oikeaan omistajaan Saksassa.

Suomen Viestikyyhky-yhdistyksen puheenjohtaja
Janne Kuosmanenkertoo, että kesäaikaan ulkomaalaisia kyyhkyjä eksyy maahan lähes viikoittain. Se ei ole ihme, sillä Keski-Euroopassa kyyhkyt ovat hyvin suosittu harrastus. Esimerkiksi Belgiassa harrastajia on noin 30 000. Suomessa laji on harvinainen, ja sitä harrastaa noin sata ihmistä. Kyyhkysiä eksyy ulkomaille esimerkiksi, kun ukkosmyrsky iskee kilpailun aikana.

Kun epäilee löytäneensä eksyneen kyyhkyn, kannattaa käydä Viestikyyhky-yhdistyksen nettisivulla, jossa on tarjolla ohjeita.