Säkylä porskuttaa rokotuskattavuudessa yhä omassa sarjassaan: kaksi annosta saaneita yli 74 prosenttia

Koronarokotusten toisen annoksen kattavuus on Säkylässä selvästi korkeampi kuin muissa Rauman seudun kunnissa. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo

Koronarokotuskattavuudessa on Rauman seudulla yhä merkittäviä eroja eri kuntien välillä. Yksi kunta näyttää kuitenkin porskuttavan aivan omassa sarjassaan.

Satakunnan sairaanhoitopiirissä toisen koronarokoteannoksen on saanut 65,6 prosenttia väestöstä. Kyse on kaikista ikäryhmistä, ei siis yli 12-vuotiaista. Varsinais-Suomessa osuus on 66,2 prosenttia.

Säkylässä osuus on sen sijaan jo yli 74 prosenttia. 

Mikään muu kunta Rauman seudulla ei pääse edes yli 70 prosentin. Lähimmäksi yltää Rauma 66,7 prosentillaan, joten eroa Säkylään on yli seitsemän prosenttiyksikköä. Alhaisin rokotuskattavuus on tällä hetkellä Laitilassa, jossa on rokotettu 59,7 prosenttia väestöstä.

Luvut on saatu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokoterekisteristä. 

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.

Koronapassi lisäsi rokotushalukkuutta

Viikonvaihteessa käyttöön otettu koronapassi näyttää lisänneen ainakin jonkin verran rokotushalukkuutta ja ainakin Varsinais-Suomessa.

Sairaanhoitopiirissä on noin 53 000 yli 12-vuotiasta, joita ei ole rokotettu koronarokotteella vielä kertaakaan.

– Viime viikolla (viikko 41) ensimmäisiä rokoteannoksia annettiin kuitenkin noin 2 200, kun edeltävinä viikkoina määrä on jäänyt alle 2000. Todennäköisesti koronapassin käyttöönotto on lisännyt rokotushalukkuutta, arvoi infektiolääkäri Harri Marttila Turun yliopistollisesta keskussairaalasta (Tyks) tiedotteessa.

Viime viikolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa alkoi koronavirusinfektion vuoksi 41 hoitojaksoa. 30 potilasta oli kokonaan rokottamattomia ja 12 oli saanut yhden rokoteannoksen. Kaksi annosta saaneita oli 15.