Säkylälle tunnustusta yhteisrakentamisesta Traficomin kilpailussa

Hankkeessa rakennettiin valokuituverkko Säkylän kunnan alueelle. Arkistokuva.

Säkyläläinen yhteishanke sai tunnustusta liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämässä Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailussa.

Kunniaa sai Säkylän kunnan, verkkoyhtiö Lounean ja sähköyhtiö Köyliön-Säkylän Sähkön yhteishanke, jossa parannettiin Säkylän tv- ja verkkoyhteyksiä.

Aiemmin pelkällä langattomalla verkolla operoineet Säkylän kunnan asukkaat ja yritykset halusivat parannusta, kun tv-kanavat näkyivät heikosti eivätkä tiedonsiirtoyhteydet toimineet kunnolla. Verkkoyhtiö Lounea Palvelut Oy rakensi koko Säkylän kunnan alueelle valokuituverkon yhteistyössä kunnan ja Köyliön-Säkylän Sähkö Oy:n kanssa.

Osapuolet pokkasivat hankkeellaan Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailun kuntasarjassa yleisöäänestyksen ensimmäisen sijan. Kilpailussa etsittiin uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi.

̶  Säkylän yhteisrakentamista voidaan syystä pitää voittajahankkeena. On hienoa nähdä, miten pienessä maaseutupitäjässä koko alue, sen asukkaat ja siellä toimivat yritykset huomioitiin, toteaa Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala tiedotteessa.