Säkylän kunta ostaa Huovinrinteen Upseerikerhon

Säkylän kunta tuli apuun kerhotoimintojen jatkamisessa Huovinrinteen Upseerikerholla. Kunta tarjoutui ostamaan kerhokiinteistön Senaatti-kiinteistöiltä ja valmistelee sen lahjoittamista vireillä olevalle Huovinrinteen kerhosäätiölle.

– Lopullinen päätös asiasta tehdään kunnanhallituksen kokouksessa ensi maanantaina, Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää sanoo.

Puolustusvoimat katkaisi varuskuntien henkilöstökerhojen vuokratuen vuoden 2017 alussa. Useilla varuskuntapaikkakunnilla päätös merkitsi kerhotoimintojen päättymistä, mutta Säkylässä suunta on nyt toinen.

– Nyt työn alla oleva ratkaisu mahdollistaa arvokkaan perinnetoiminnan jatkumisen Huovinrinteellä. Pidämme erittäin positiivisena, että asiasta on löytymässä yhteinen tahtotila. Se on osoitus laajasta Puolustusvoimien nauttimasta tuesta yhteiskunnassa, Porin prikaatin komentaja, prikaatikenraali Rami Saari kiittelee.

Mäenpää näkee kerhotoiminnan jatkuvuuden säilymisessä kunnan toimintaa edistäviä arvoja.

– Kunta haluaa edistää ja tukea toiminnan jatkumista ja näin ollen tekee tarjouksen kerhorakennuksesta. Tavoitteena on kerhoperinteen ylläpito ja maanpuolustushengen ja maanpuolustusjärjestöjen tukeminen, Mäenpää lupaa.