Säkylän pakasteita saa nyt ICA-kaupoistakin - maistuvatko kukkakaaliwingsit ruotsalaisille?

Länsinaapurin markettien kylmäaltaista löytyy neljää Apetin perinteistä pakastetuotetta kuten kesävihanneksia ja herne-maissi-paprikaa. Lisäksi ruotsalaisille lanseerattiin kaksi uutuutta, kukkakaali- ja parsakaaliwingsit.

Apetit on maaliskuussa aloittanut pakasteidensa viennin Ruotsiin.

– Aika näyttää kuinka onnistumme, mutta mahdollisuus on iso. Tuotteemme ovat Ruotsin suurimman kauppaketjun ICA:n valikoimissa, Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki kertoo.

Länsinaapurin markettien kylmäaltaista löytyy neljää Apetin perinteistä pakastetuotetta kuten kesävihanneksia ja herne-maissi-paprikaa.

Lisäksi ruotsalaisille lanseerattiin kaksi uutuutta, kukkakaali- ja parsakaaliwingsit.

– Ymmärtääkseni vastaavia tuotteita ei Ruotsiissa vielä ole myynnissä. Ja nehän ovat aika uusia Suomessakin.

Mäki ei suostu paljastamaan viennin kilo- tai euromääriä.

– Meillä on tietysti omat tavoitteemme viennille. Sanon niin, että jos tässä onnistumme, sillä on merkittävä vaikutus meille. Ruotsissa on asukkaita ainakin tuplasti Suomeen verrattuna ja siellä käytetään enemmän pakasteita kuin meillä, Mäki muotoilee.

Hän on tosi tyytyväinen, kun pitkään valmisteltu vientiavaus on tehty. Nyt ratkaisee se, miten säkyläläispakasteet lähtevät kaupoista kuluttajien koteihin.

Ja ennen kaikkea: ostetaanko niitä toisenkin kerran.

Säkylän pakastebisnes on pitkään ollut kannattavaa liiketoimintaa.

Muilta osin Apetilla on ollut vaikeuksia. Viime vuoden liiketulos jäi jatkuvien toimintojen osalta 3 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Varsinkin viljakaupan vuosi oli surkea.

Joko on konsernin kurssi kääntymässä?

– Kuten tilinpäätöksen yhteydessä todettiin, viime vuoden tulos oli pettymys. Olen kuitenkin vakuuttunut, että Apetit tekee voittoa tänä vuonna. Teemme käytännön toimenpiteitä, asia kerrallaan, Mäki vastaa.

Ruokatrendien Apetit uskoo olevan puolellaan.

Kuluttajat ovat kiinnostuneita ruuan alkuperästä ja ilmastovaikutuksista. Monet haluavat helpottaa arkeaan valmiilla, mutta terveellisillä ja maistuvilla ruokaratkaisuilla.