Säkylän Pyhäjärvi voi hyvin

Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteisen maakuntajärven, Pyhäjärven lähes 20 vuotta jatkunut suojelutyö on tuottanut tulosta.

Pyhäjärven suojelurahaston neljättä toimintakautta aloitellaan hyvillä mielin. Pyhäjärvi voi hyvin. Vedenlaatu on hyvää ja rehevöitymiskehitys on saatu pysähtymään. Vaikka viime kesä oli lämmin, ei pelättyjä sinilevälauttoja järvellä näkynyt. Vesi oli kirkasta ja uintikelpoista koko kauden.

– Pyhäjärveä suojellaan nimenomaan käyttäjille, ei käyttäjiltä. Tarkoituksena on toimijoiden välisellä monipuolisella yhteistyöllä varmistaa, että järven moninaiskäyttökelpoisuus vuonna 2020 on kestävällä pohjalla ja erinomainen, kiteyttää vesistötoimialan päällikkö Anne-Mari Ventelä Pyhäjärvi-instituutista.

Uutta ohjelmakautta aloitellaan myötätuulessa. Pyhäjärven suojelurahaston yhteistyökumppanit takasivat jopa hieman jopa viime vuotta paremman rahoituksen.

Keskeistä uudella ohjelmakaudella on jalkautuminen entistä enemmän kyliin ja tiloille. Ravinteiden pääsy vesistöihin pyritään estämään jo ennakolta. Avainsanoina ovat koulutus ja neuvonta.

Toimintaan otetaan entistä monipuolisemmin mukaan eri toimijoita. Asukastyöryhmään kutsutaan kaikki asiasta kiinnostuneet ideoimaan ja tuomaan mukaan ajatuksiaan.