Säkylän törkeästä tapahtumaketjusta epäilty vangittiin – LS selvitti: vuonna 1993 syntyneellä miehellä on rankka rikostausta ja toinenkin törkeä rikosjuttu vielä kesken

Säkyläläismies vangittiin Satakunnan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä.

| Päivitetty

Säkylässä lauantaina tapahtuneen törkeän väkivaltarikoksen epäilty tekijä on vangittu todennäköisin syin epäiltynä Satakunnan käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Vuonna 1993 syntyneen miehen vangitseminen tapahtui Kokemäen poliisiaseman tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Matti Ala-Haaviston vaatimuksesta. Länsi-Suomi tavoitti Ala-Haaviston keskiviikkona aamupäivällä.

Tapahtumien kulusta kerrottiin jo maanantaina: Asuntoon tunkeutunut pahoinpiteli asukkaan sairaalakuntoon Säkylässä – riisti asukkaalta pienoiskiväärin ja hakkasi aseen perällä päähän

Ala-Haavisto korjaa tuolloisessa tiedotteessa esiintynyttä tapahtumien kulkua toteamalla, että mies ei niinkään tunkeutunut asuntoon, vaan tapahtumat sijoittuivat pihalle.

Miehen saapuminen oli asukkaan tiedossa, sillä hän ilmoitti asiasta etukäteen. Siksi asukas oli varustautunut pienoiskiväärillä, jolla epäilty pahoinpitelikin asukkaan.

– Asianomistaja loukkaantui pahoinpitelyssä vakavasti, ja hän on edelleen sairaalassa hoidettavana, Ala-Haavisto kertoo.

Mies otettiin kiinni takaa-ajon jälkeen, ja hän vastusteli pidätystä. Häntä epäilläänkin useista rikoksista: törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Kaksi viimeistä nimikettä johtuvat siitä, että mies otti haltuunsa uhrin omistaman luvanvaraisen pienoiskiväärin. 

Mies on nyt tutkintavankeudessa, ja pakkokeinon vuoksi syytteen nostamiselle on kolmen kuukauden määräaika. Syyte pitää siis nostaa viimeistään 10.5.2021.

Länsi-Suomen Satakunnan käräjäoikeudesta pyytämistä tiedoista selviää, että nyt epäillyllä miehellä on rankkaa rikostaustaa ja tuomioita myös aiemmista omaisuus-, väkivalta- ja huumausainerikoksista. Nimikkeitä ovat olleet muun muassa törkeä ryöstö, törkeä huumausainerikos ja lukuisia pahoinpitelyitä.

Lisäksi vireillä on syyte vuonna 2018 tapahtuneesta törkeästä vapaudenriistosta. Tätä syytettä käsitellään Satakunnan käräjäoikeudessa myöhemmin tässä kuussa.

Juttua muokattu 11.42: Otsikkoa täydennetty.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut