Säkylässä napataan maailman suurin joulupukkiselfie ensi viikolla

Säkylässä on ideoitu joulupukkiselfie, joka edeltää joulupukkijuoksua. Kuva: Sini Rekola

Joulupukkijuoksu ja Säkylän Yrittäjien joulunavaus kutsuvat punanutut Säkylän torille ensi viikon lauantaina, 26.11.

Paikalla napataan maailman suurin joulupukkiselfie, ja juoksun osallistujien kesken arvotaan 50 punaista muoviämpäriä, jotka sisältävät joululahjoja kunnalta ja yrittäjiltä. Arpoja aletaan jakaa torilla kello 11.

Jouluisesti pukeutuneet kirmaajat verryttelevät musiikin tahdissa kello 11.30 ja lähtölaukaus pamahtaa kello 12. Lähtöalueella on sitä ennen mahdollisuus ottaa selfie eli omakuva suuren joulupukkijoukon kanssa.

Yrittäjien joulutorille odotetaan vähintään pariakymmentä myyjää jouluisine tavaroineen. Joulutori on avoinna kello 11–14, kuten myös yläkouluikäisten nuorten järjestämä kirpputori.

Sucros Oy tuo hattarakoneensa, jonka maksuttomat herkut kehrätään oman kunnan sokerista. Juoksun jälkeen ohjelmassa on myös joulubingo.

Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen juttelee lasten kanssa ja viihdyttää ohjelmalavalla. Päivä paloasemalla -tapahtuma avaa Säkylän paloaseman ovet kello 11.

Järjestäjät toivovat, että Joulupukkijuoksun osallistujat ilmoittautuvat etukäteen osoitteessa www.joulupukkijuoksu.fi.

Juoksussa on vapaaehtoinen 10 euron maksu, jonka voi maksaa Säkylän Yrittäjät ry:n tilille tai paikan päällä. Tuotto käytetään lyhentämättömänä perhepuiston kehittämiseen.