Salaman aiheuttamat viat voivat yllättää tankkaajan

Kesä ja ukkonen tuovat autoilijoille yllättävän ongelma. Polttoainetta ei saa kaikilta asemilta tankkiin, jos salamat ovat lyöneet mittaristot pimeiksi.

– Tämä on joka kesäinen ongelma. Näitä vastaavia tulee kymmenittäin kesällä. Kuulin, että Raumalla oli ukkonen tehnyt tuhojaan. Ainakin Karjalankadun Nesteen mittaristot saatiin aika nopeasti toimimaan, Neste Oil Oyj:n Suomen alueen liikennepalvelun kenttämyynnin myyntipäällikkö Santeri Muhonen toteaa.

Kaikki polttoainemyynti harjoittavat yhtiöt pelkäävät ukonilmoja. Polttoainejakelun mittarikentillä on niin paljon elektroniikkaa, että salaman ylijännite voi rikkoa laitteistoa edes osumatta lähelle. Salaman ei aina tarvitse rikkoa edes mittarikentästä mitään, mutta silti maksaminen ei onnistu. Syynä tähän on yleensä sirullisten maksukorttien verkkoyhteyden kaatuminen. Tämä on lisännyt asiakkaiden harmistumista.

– Aikaisemmin online-yhteyttä ei tarvittu, sillä automaatteihin päivitettiin aina korttien sulkulistat muutaman päivän välein. Nyt siru vaatii aina yhteyden.

Lue lisää lauantain Länsi-Suomesta.