Salaperäisyyden verho avautui – Timo Rajala siirtyy teknisen myynnin pariin

Rajala haluaa olla mukana kasvavalla ja kehittyvällä alalla. Noin 1 500 neliön suurmyymälä avaa ovensa Fere Centerissä maaliskuussa.

Timo Rajala aloittaa Toolsell Oy:n toimitusjohtajana kesän korvalla, kun jääkiekkokausi on saatu päätökseen. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Kun Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala ilmoitti tammikuun alkupuolella vaihtavansa työpaikkaa, käynnistyi kaupungilla spekulaatiot siitä, minne miehen tie seuraavaksi vie.

Nyt mies oli valmis raottamaan tulevaisuutensa ympärillä ollutta salaperäisyyden verhoa. Hänestä tulee Isojoen Konehalli Oy:n eli IKH-ketjun uusi jälleenmyyjä Raumalla.

Vajaan 1 500 neliön myymälä avaa ovensa 8. maaliskuuta Fere Centerissä entisen huonekaluliike Iskun tiloissa.

– Itse en vielä aloita yrityksen palveluksessa, sillä työskentelen kauden loppuun saakka täysillä Lukon toimitusjohtajana. Parhaillaan lyömme paukkuja tiukasti jo seuran ensi vuoteen.

Rajalaa ei siis tulla näkemään suurmyymälän tiskin takana ennen kesää.

– Sitten on tarkoitus näkyä niin myymälässä kuin yritysasiakkaidenkin luona.

Kehittyvä ala kiinnosti

IKH-ketjulla on laaja kokemus teknisen kaupan alalta. Yritys tuo maahan yli 50 000 nimikkeen tuotevalikoimaa käsittäen muun muassa työkaluja, koneita ja laitteita, työvaatteita ja erilaisia suojaimia.

Rajalan mukaan Rauman myymälän on tarkoitus suuntautua erityisesti teollisuusmyyntiin unohtamatta tavallisia kuluttajia.

– Kyseessä on kasvava ala, joka pitää sisällään mahdollisuuden erilaisten konseptien rakentamiseen.

– Koen, että tämä on ala, jossa on mahdollisuus pärjätä ja johon on mahdollista tuoda myös jotain uutta täällä Rauman talousalueella.

Lukosta hyvät eväät

Rajalalla on takanaan jo lähes 14 vuotta Rauman Lukon palveluksessa. Vuosien saatossa Lukon toimintaa on kehitetty pitkäjänteisesti. Pienestä Lukosta on tullut Suomen kolmanneksi suurin liigaseura.

– Toiminta ja työ on ollut aina mielekästä. Omistaja on myös antanut mahdollisuuden tehdä kehittämistyötä. Olen oppinut tuntemaan Rauman seudun ihmisiä laajalla skaalalla aina kannattajista yhteistyökumppaneihin. Työni on ollut erittäin antoisaa.

– Olen vuosien saatossa saanut Lukosta eväitä, joiden avulla minun on nyt helppo lähteä katsomaan tätä uutta tulevaa ajanjaksoa, kiittelee Rajala.

Toolsell Oy:n muut osakkaat Rajalan lisäksi ovat yrittäjät Esa Narmala ja Jussi Seikkula. Lisäksi mukana on muutama rahoitusyhtiö.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut