Salin täydeltä samanmielisiä - puukoulu tavoitteeksi Uotilassa

Alakoulu sai vasta suunnittelurahan, mutta rakennusmateriaalista oli jo vahva toive.

Uotilan uuden alakoulun suunnittelu lähtee käyntiin kaupunginvaltuuston myöntämän 100 000 euron suunnittelurahan turvin. Koulun tarpeesta vallitsi syvä yksimielisyys valtuutettujen keskuudessa. Puu nousi kaikkien toivemateriaaliksi koulun rakentamisessa. 

Asia nousi esille Samu Vahteriston (kok.) esitettyä toivomuspontta, jonka mukaan suunnittelun tavoitteena on, että koulu rakennetaan puusta.

Yläkouluakin kaivattiin

Puukoulua koskeva ponsi eli toimenpidealoite lisättiin sellaisenaan ja yksimielisesti osaksi suunnittelurahan myöntämispäätöstä. Helena Ollila (kesk.) tosin muistutti, että valtuutettu Jari Laihonen (sd.) oli puukoulua tuonut esiin jo aiemmin.

– Ryhmämme on iloinen, että asia on nytkähtämässä eteenpäin. Vaikka ei saada Uotilaan yhtenäiskoulua, saadaan alakoulu ja päiväkoti saman katon alle, mikä on varmaan ihan toimiva ratkaisu sekin, Ollila totesi.

Kylään virkeyttä

Pasi Mäenranta (ps.) huomautti ryhmänsä pitäneen niin ikään yhtenäiskoulua esillä, mutta piti hyvänä, että edes alakoulu saadaan. SDP:n ryhmäpuheenjohtaja Rainer Lehti ilmoitti, että ponnelle on myös hänen ryhmänsä tuki.

– Oikeansuuntaista päätöstä ollaan tekemässä ja ilman muuta kannatamme. Puurakentaminen on paras tapa osoittaa metsälle sitä kunnioitusta, mitä sille tulee osoittaa, Miika Rantanen (vas.) lausui.

– Koulu virkistää jo hieman näivettymään päässyttä kyläelämää, joten kyllä se puukoulukin kelpaa, kunhan koulu tulee, Seppo Sattilainen (sd.) totesi.

Synkkä alkuvuosi

Rauman taloudesta valtuusto sai tiedoksiannon, jonka mukaan alkuvuosi näyttää synkältä. Vuosibudjetti on jo alun perin 10,8 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Talousjohtaja Henri Seppänen kertoi, että koko vuoden tulosennuste on tässä vaiheessa neljä miljoonaa euroa pahemmin pakkasella eli lähempänä -15 miljoonaa euroa. Erityisesti vajausta on verotuloissa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) ennusti jo, että syksystä tulee vaikea, koska sinne on siirretty päätöksenteko koskien Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelmaa

Lisäksi päätettiin perustaa kaksi uutta virkaa jakamalla tilapalvelujohtajan ja Rauman Veden liikelaitosjohtajan virat omiksi erillisiksi viroikseen.

Valtuustoaloitteita illassa kuultiin kaksi. Jere Saarela (kok.) esitti yritysvaikutusten arvioinnin ottamista osaksi kaupungin päätöksentekovalmistelua. Piia Gustafsson (kesk.) toivoi Maanpään virkistysalueen kehittämistä nykyistä vetovoimaisemmaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut