Salonen kiitti Ihalaista

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi torstaina ministeri Lauri Ihalaisen (sd.) johdolla 500 000 euroa Satakunnan ELY-keskukselle. Raha on tarkoitettu STX:n Rauman telakalta irtisanottujen työllistämiseen, uudelleenkouluttamiseen ja yrittäjyyttä tukeviin toimiin.

– Raumalla tehdään koko ajan paljon työtä uusien, korvaavien työpaikkojen saamiseksi irtisanotuiksi joutuneille. Uusi työpaikka on tietenkin aina ensisijainen ratkaisu työttömyyteen. Joskus polku uuteen työhön kulkee kuitenkin kouluttautumisen tai tukityöllistämisen kautta. Äkillisenä rakennemuutosalueena tarvitsemme myös rahallista tukea rakentaaksemme näitä polkuja irtisanotuille takaisin työhön, raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) toteaa.

Suomi on myös hakenut EU:n rakennerahastosta avustusta Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueen työllisyyden parantamiseksi. Komission esitystä Suomen hakemukseen odotetaan lokakuun puolessa välissä. Lopullinen päätös tuen myöntämisestä tulee kuitenkin vasta loppuvuodesta.

– Pitää kiittää ministeri Ihalaista siitä, että saamme nyt tämän puolen miljoonan euron rahoituksen työttömien työllistämiseen. Nyt on mietittävä miten se raha käytetään fiksusti sellaisiin toimiin, jotka aidosti vastaavat työttömiksi jääneiden tarpeita. Kyseessä on osaavia ja taitavia oman alansa ammattilaisia, joten mistään massakoulutuksista tuskin on heille hyötyä. Koulutuksen tai työllistämistoimien on annettava jotain aitoa lisäapua kunkin työttömän tilanteeseen, muistuttaa Salonen.