Salonen: Suomen ympäristöosaamista tarvitaan arktisella alueella

Raumalaiskansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) edellyttää hallituksen kaikilta puolueilta sitoutumista siihen, että Suomi ja valtion jäänmurtajayhtiö Arctia Shipping ovat aktiivisesti mukana arktisen alueen ympärille kehittyvässä liiketoiminnassa.

Salonen on samoilla linjoilla lauantain Ykkösaamussa vierailleen työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) kanssa.

- Me suomalaiset voimme arktisella alueella hyödyntää jo olemassa olevaa osaamistamme. Esimerkiksi Rauman telakan lopettamispäätöksen vuoksi on mahdollista, että se vahva arktinen osaaminen, joka meillä jo valmiiksi on, vähenee. Sen estämiseksi on tärkeää olla nyt hereillä. Olemalla mukana alueella tai siihen suuntautuvissa toiminnoissa puolustamme suomalaista työtä, osaamista ja sen kehittämismahdollisuuksia, toteaa Salonen.

Hän painottaa, että uusia mahdollisuuksia on etsittävä samalla herkkää arktista luontoa kunnioittaen. Suomella on ympäristöosaamisessa annettavaa muille.

- Jos Suomi ei ole siellä mukana kehittämässä aluetta, toiset maat joka tapauksessa ovat. On tärkeää olla mukana valvomassa, että arktinen liiketoiminta kehittyy kestäväksi ja että ympäristönäkökohdat huomioidaan. Jos jotain sattuisi, juuri Suomella on paras osaaminen ympäristötuhojen torjuntaan, toteaa Salonen.