Salonen: Yöpäivystyksen säilyminen suuri voitto Raumalle

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi tänään Raumalle päivystysasetuksen mukaisen poikkeusluvan ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystysyksikölle. Uuden päivystysasetuksen mukaan pelkät perusterveydenhuollon päivystysyksiköt tarvitsevat ministeriön myöntämän poikkeusluvan, jotta ympärivuorokautinen päivystys voi jatkossakin säilyä.

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) nimitti poikkeusluvan saamista suureksi työvoitoksi.

– Perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen säilyminen Raumalla on erittäin merkittävä asia. On tärkeää, että nyt kun uusia sote-alueita aletaan vasta rakentaa, tässä kohtaa ei betonoida mitään sellaisia rakenteita, jotka muokkaavat alueelle rakentuvia palveluita jo etukäteen, Salonen sanoo.

Poikkeuslupa on voimassa kesäkuun 2017 alkuun saakka.

– Meillä on siis Raumalla 2,5 vuotta aikaa tehdä aktiivisesti töitä sen eteen, että sote-alueen sisälle rakentuu sellainen terveydenhuollon palveluverkosto, jossa päivystys voi säilyä Raumalla jatkossakin, sanoo Salonen.

Salonen osoitti kiitokset Ministeri Huoviselle, joka ymmärsi raumalaisten huolen. Ympärivuorokautisen päivystyksen säilyminen Raumalla on Salosen mukaan perusteltua.

– Puolueiden yhteisesti sopima valtakunnallinen sote-uudistus oli toisenlainen kuin Rauma toivoi. Omaa tuotantoaluetta ei saatu, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö Raumalla jatkossakin olisi hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut, Salonen korostaa.

– On oltava aktiivisesti mukana rakentamassa koko sote-aluetta. Ja päivystyksen säilymisen tärkeyttä tässä rakenneuudistuksen kohdassa ei voi liikaa korostaa. Tästä on nyt oltava erittäin iloinen.