Salonen: Yöpäivystyksen säilyminen suuri voitto Raumalle

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi tänään Raumalle päivystysasetuksen mukaisen poikkeusluvan ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystysyksikölle.

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) nimitti poikkeusluvan saamista suureksi työvoitoksi.

– Perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen säilyminen Raumalla on erittäin merkittävä asia. On tärkeää, että nyt kun uusia sote-alueita aletaan vasta rakentaa, tässä kohtaa ei betonoida mitään sellaisia rakenteita, jotka muokkaavat alueelle rakentuvia palveluita jo etukäteen, Salonen sanoo.

Poikkeuslupa on voimassa kesäkuun 2017 alkuun saakka.

– Meillä on siis Raumalla 2,5 vuotta aikaa tehdä aktiivisesti töitä sen eteen, että sote-alueen sisälle rakentuu sellainen terveydenhuollon palveluverkosto, jossa päivystys voi säilyä Raumalla jatkossakin, sanoo Salonen.

Ympärivuorokautisen päivystyksen säilyminen Raumalla on Salosen mukaan perusteltua.

– Puolueiden yhteisesti sopima valtakunnallinen sote-uudistus oli toisenlainen kuin Rauma toivoi. Omaa tuotantoaluetta ei saatu, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö Raumalla jatkossakin olisi hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut, Salonen korostaa.

 – On oltava aktiivisesti mukana rakentamassa koko sote-aluetta. Ja päivystyksen säilymisen tärkeyttä tässä rakenneuudistuksen kohdassa ei voi liikaa korostaa. Tästä on nyt oltava erittäin iloinen.