Saloniemen Juustola on Vuoden Luomuyritys

Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrityksenä laitilalaisen Saloniemen Juustolan, joka tuottaa 25 erilaista juustoa Suomen alkuperäiskarjarotujen lehmien, vuohien ja lampaiden maidosta. He myyvät myös raakamaitoa. Voittaja julkistettiin tiistaina valtakunnallisilla Luomupäivillä Seinäjoella.

- Saloniemet ovat kehittäneet yritystä päättäväisesti ja saaneet maukkaan ja monipuolisen tuotevalikoiman markkinoille, kertoo valinnan tehneen Luomuliiton hallituksen puolesta toiminnanjohtaja Elisa Niemi.

Saloniemen tilalla on noin 120 lypsävää vuohta ja 20 lypsylehmää, joista puolet ja puolet ovat Itä- ja  Länsi-Suomen alkuperäiskarjaa.

Sekä alkuperäisrotujen että luomueläinten maidon rasvahappokoostumuksessa on terveyshyötyjä, jotka on tieteellisesti havaittu.

- Tänä vuonna saimme pakkauksiimme myös Leppäkerttu-merkin. Sillä haluamme viestittää, että rehuja myöten kotimainen luomutuotanto on meille sydämen asia, toteaa Riitta Saloniemi.

Riitta ja Jouni Saloniemi ovat pitäneet tilaa vuodesta 1998, mutta luomuun he siirtyivät virallisesti vasta 2012.