Saloselta ja Marttiselta kiitosta 8-tien parannuksista – molemmat korostavat silti Eurajoen ohikulkutietä

Kansanedustajat Kristiina Salonen (sd.) ja Heidi Viljanen (sd.) iloitsevat, että hallitus tuo heti eduskunnalle lisätalousarvion, joka pitää sisällään esimerkiksi panostuksia infraan.

– Kiitos liikenneministeri Marinille, että hän kuuli viestimme maakunnalle tärkeästä kasitiestä. Satakunnalle on tärkeää, että kasitielle kohdistuu nyt kahden eri perusparannuksen rahoitus, Mynämäen ohituskaista kuin Kämppä-Luvian ohituskaista. Molemmat parantavat niin yritysten kuin yksityisten ihmistenkin liikkumisen sujuvuutta ja turvallisuutta, sanoo Salonen.

– 30 miljoonan potti kasitielle heti hallituskauden alkuun tuntuu hienolta. Hallitus on ymmärtänyt, että tiet ovat rapautuneet pahoin, ja se estää jo maakunnassa yritysten kasvua ja sijoittumista, toteaa Viljanen.

Kansanedustajat muistuttavat silti, että tämän pitää olla vasta alkua.

– Maakunnan on koko voimallaan yhteistyössä muiden alueiden kanssa edelleen jatkettava kasitien edunvalvontaa, ja seuraava tärkeä tavoite on saada ensi vuoden talousarviossa lisärahoitus Eurajoen risteysalueen perusparannukseen, sanoo Kristiina Salonen.

Myös raumalaiskansanedustaja Matias Marttinen (kok.) kiittää hallitusta satsauksesta kasitien kehittämiseksi.

– Liikennemäärät valtatie 8:lla ovat jatkuvassa kasvussa. Ohituskaistojen rakentaminen on erinomainen alku tien kehittämiselle. Rahoituksen sisällyttäminen lisätalousarvioon mahdollistaa rakennustöiden käynnistämisen nopealla aikataululla, hän sanoo.

Marttinen muistuttaa, että Eurajoen ohikulkutien suunnitelmat valmistuvat tämän vuoden loppuun mennessä.

– Hallituksen on tärkeää sisällyttää Eurajoen ohikulkutien rahoitus ensi vuoden budjettiin, jotta rakentaminen lähtee liikkeelle viipymättä, Marttinen lisää.

Lisää aiheesta

Vt8 parantamisen tiesuunnitelmaluonnoksia Eurajoen keskustan kohdalla esitellään yleisötilaisuudessa

Rahoitus vt 8:n Eurajoen risteysalueen tiesuunnitelmalle