Salosen torpan tontille tuli hinta ja huvilavuokriin takaisinveto

Vain talous sai Rauman valtuuston ääneen ennen kesälaitumia.

Kevätkauden viimeinen kaupunginvaltuuston kokous oli helppo rasti Rauman kuntapäättäjille. Ennen kesälaitumia pidetyssä etäkokouksessa oli vähän päätettäviä asioita, ja itse päätöksenteko sujui vain puolessa tunnissa.

Niukahkoa asialistaa hallitsi tonttipolitiikka. Kaikki maankäyttöön liittyvät ratkaisut, kuten myyntiin menevän Salosen torpan tonttihinta, hyväksyttiin yksimielisesti.

Torpan tontin luovutusehdoista päätettiin, että myyntihinta on 15 euroa neliömetriltä ja vuokrahinta vastaavasti 5 prosenttia myyntihinnasta. Tonttikoko on peräti 2 900 neliömetriä.

Sorkantien varressa sijaitsevan torpan kaavamuutos on jo valmis. Jatkossa asuinkäyttö on mahdollista, samoin uusien toimistotilojen sekä teollisuus- ja varastotilojen rakentaminen.

Saaristoon huojennus

Saariston huvilatonttien vuokriin liittyen tapahtuu takaisinveto. Valtuusto päätti muuttaa aiempia linjauksiaan ja luopua tiettyjen huvilapalstojen viimeisestä vuokrankorotuserästä.

Huojennuspäätös koskee 92 saariston vuokratonttia. Alun perin vuokria piti korottaa kahden vuoden välein 20 prosentilla kolmeen eri kertaan. Nyt valtuuston päätöksellä viimeinen korotusporras jätetään käyttämättä.

Nuijituksi tuli myös Syvärauman koulun kaavamuutos. Sen turvin suojellaan rantakoulu sekä ylempi koulurakennus sekä muutetaan tontit asuin-, liike- tai toimistokäyttöön. Uusia omakotitontteja tulee kolme Ainonkadun puolelle.

Uudistuksia kaivattiin

Valtuutetuilta kirposi keskustelua vain, kun tämän hetken taloustilanne ja tulosennuste tulivat käsiteltäväksi tiedoksiantona. Ennuste kuluvalta vuodelta on, että alijäämää kertyisi 2,4 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) huomauttikin, että alkuvuosi näyttää merkittävästi paremmalta kuin viime vuoden tulos, joka oli -13,7 miljoonaa euroa.

– Toisaalta toivoisin valtuustoryhmiltä kesän aikana keskustelua siitä, olisiko aika kypsä selkeisiin rakenteellisiin uudistuksiin, jotta tällaisista 1 prosentin säästöistä päästäisiin eroon. Lopetettaisiin iänikuinen juustohöylääminen.

Heti perään valtuutettu Otso Huuska (kok.) ilmoitti olevansa täsmälleen samaa mieltä Leppikorven kanssa. Samoin sanoi Pasi Alonen (vihr.), joka niin ikään toivoi juustohöyläämisen sijasta "eri tavalla tekemistä".

Ulkoista epävarmuutta

Huuska halusi tietää vielä, kuinka luotettavana tämän hetken tulosennustetta voi pitää ja kuinka suuria epävarmuuksia siihen vielä sisältyy.

Vs. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto kertoi uskovansa, että kaupungin omien tulojen ja menojen suhteen lukuihin pystyy luottamaan melko hyvin. Ulkopuolisiin asioihin, kuten koronapandemian mahdolliseen pitkittymiseen, on hänen mukaansa kuitenkin vaikeampi vastata.

– Epävarmuutta liittyy aika paljonkin ja se on laajaa ja muutokset ovat nopeat, joten yhdistelmä on hankala, Suvanto totesi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut