SAMK: Hoitajakoulutus Poriin, bisnes-opinnot Raumalle

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy on jättänyt toimilupahakemuksensa opetusministeri Krista Kiurulle. Hakemus sisältää nuorten sairaanhoitajakoulutuksen keskittämisen kokonaan Poriin ja liiketalouden kansainvälisen koulutuksen keskittämisen Raumalle.

Muilta osin toiminnot jatkuvat entisellään. Toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri sanoo, että SAMKin hakemat tutkinnot ja koulutusvastuut perustuvat alueen tarpeisiin.

– Porin ja Rauman välinen työnjako koulutusten sisältöjen suhteen on profiloitu hyvin toimivaksi ja tarpeita vastaavaksi. Kankaanpäässä jatkuu kuvataiteen nuorten koulutus, mutta sinne kehitetään tutkintokoulutuksen lisäksi myös muuta maakunnallista korkeakoulutoimintaa, Juha Kämäri toteaa.

SAMKista voi valmistua kolmeentoista eri ammattikorkeakoulututkintoon. Lisäksi koulutusyhtiö hakee laajennusta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseensa.

Kaikkien ammattikorkeakoulujen pitää hakea uutta toimilupaa syyskuun loppuun mennessä. Valtioneuvosto päättää toimiluvista joulukuussa 2013 ja uudet toimiluvat astuvat voimaan 1.1.2014.