SAMK kouluttaa palvelumuotoilijoita sote-alalle - esimerkiksi hoitajille sopiva erikoistumiskoulutus on maksuton

Samkin erikoiskoulutus sopii sote-alan korkeakoulutetuille tai alalla muuten työskenteleville. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo

Koko yhteiskuntaa leimaava digitalisaatio tulee yhä voimakkaammin myös sosiaali- ja terveysalalle. Se on läheisesti yhteydessä toiseen trendiin, palvelumuotoiluun. Tällä tarkoitetaan palvelukokemuksen suunnittelua käyttäjien tarpeita ja palveluntarjoajan tavoitteita täyttäväksi muotoilun menetelmillä.

Samk aloittaa syksyllä erikoiskoulutuksen, joka keskittyy edellä mainittuun kokonaisuuteen. Verkossa toteutettava koulutus on muista erikoistumiskoulutuksista poiketen maksuton.

Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -koulutuksessä keskitytään Samkin tiedotteen mukaan sote-palvelujen digitaaliseen kehittämiseen sekä muotoiluosaamiseen.

– Koulutuksen avulla opiskelijalle voi avautua uusia työtehtäviä, joita digitalisaatio on sote-alalle luonut, vinkkaa koulutuksesta vastaava lehtori Heli Lepistö.

Hänen mukaansa koulutus tuo tietopohjan erilaisiin sote-alan suunnittelu- ja kehitystehtäviin. 

30 opintopisteen laajuinen erikoistumiskoulutus on tarkoitettu sote-alan korkeakoulututkinnon omaaville, kuten sairaanhoitajille, sosionomeille tai fysioterapeuteille. Myös muiden alojen korkeakoulututkinnot sopivat, mikäli koulutettava työskentelee sote-alalla. 

Haku on käynnissä huhtikuun loppuun saakka. Lisätietoja löytyy Samkin verkkosivuilta.