SAMK nappasi EAKR-rahoituspotin hankkeilleen

Satakuntaliitto jakoi Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta viime viikolla kahdeksalle hankekokonaisuudelle noin 3,3 miljoonaa euroa.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on mukana viidessä hankkeessa, joiden tukiosuus on reilut kaksi miljoonaa euroa.

SAMK toteuttaa kolmivuotisen Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hankkeen, jossa rakennetaan avoin innovaatioalusta, digitaalinen palvelujärjestelmä, toimintamalli ja hyvät käytänteet tulevaisuuden sairaalaa varten. Hanketta tuettiin 570 00 eurolla.

Tulevaisuuden sairaalan innovaatioalustaa tukee Satakunta DigiHealth -hankkeessa synnytettävä digitaalisten palveluiden ja hyvinvointiteknologian osaamiseen, kehittämiseen ja innovointiin liittyvä ekosysteemi. SAMK, Tampereen korkeakoulusäätiö sekä ammattioppilaitokset on mukana kolmevuotisessa Prizztechin luotsaamassa hankkeessa. Hankkeen tukisumma on 900 000 euroa.

Älykkäästi sähköistyvä Satakunta – älysähkö -hankkeessa vastataan työ- ja elinkeinoministeriön älyverkkotyöryhmän visioimiin sähköjärjestelmien haasteisiin: miten sähköä tuotetaan ja käytetään älykkäämmin? SAMK toteuttaa kolmevuotisen hankkeen yhteistyössä satakuntalaisten sähköyhtiöiden kanssa. Hanketta tuettiin 260 000 eurolla.

Älykkään merenkulun testilaboratorio eli Intelligent Shipping Technology Test Laboratory -hankkeen lähtökohtana on merenkulun yleinen digitalisaation, automaation ja autonomian lisääntyminen. Älykkäät väylät ja satamat, etäluotsaus ja etäohjattavien sekä miehittämättömien laivojen asteittainen käyttöönotto ovat teknologinen murros, jonka ennustetaan aiheuttavan lähivuosina ja vuosikymmeninä mullistuksen koko meriklusteriin.

SAMK toteuttaa hankkeen Maanmittauslaitoksen, Paikkatietokeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen kanssa. Hanketta tuettiin 350 000 eurolla.

Skills4Growth: Sinisen ja vihreän kasvun edellyttämän osaamisen kehittäminen kansainvälisillä koulutushankkeilla -hanke vahvistaa Satakunnan kansainvälisiä verkostoja ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa eurooppalaisessa yhteistyössä. Hankkeen tukisumma on 20 000 euroa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Samkin ja Tampereen liitto ei taida toteutua – Multisilta: "Epävarmuuksia paljon enemmän kuin ennakoitiin"

Samkista valmistui viime vuonna ennätysmäärä opiskelijoita

Samkin yrityskiihdyttämöstä polkaistu yli 300 yritystä toimintaan