Samk tarjoaa sotaa paenneille ukrainalaisille opintoja maksutta

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Satakunnan ammattikorkeakoulu eli Samk kertoo tarjoavansa Ukrainan sotaa paenneille ukrainalaisopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opintoja maksutta.

Ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille voidaan myöntää erillisiä opinto-oikeuksia tietyissä AMK-tutkinto-ohjelmissa. Opiskelumahdollisuus on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa korkeakoulussa, ja joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.

– Suomeen on tullut runsaasti sotaa pakenevia ukrainalaisia, ja korkeakoulukenttä haluaa tarjota heille mahdollisuutta suorittaa korkeakouluopintoja, sanoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Samk kertoo lisäksi ottavansa ukrainalaisia opiskelijoita vaihtoon lukukaudeksi tai lukuvuodeksi syksystä lähtien. Hakea voivat opiskelijat, jotka olivat rekisteröityneet tutkinto-opiskelijoiksi ukrainalaisiin korkeakouluihin Venäjän hyökkäyksen alkaessa.

Viimeisen vuoden aikana ukrainalaisista korkeakouluista valmistuneet opiskelijat voivat myös hakea harjoittelupaikkaa.

Myös korkeakoulujen opettajia ja henkilökuntaa voidaan ottaa Samkiin vaihtoon. Vaihdot toteutuvat Erasmus+ -rahoituksella.

Lisäksi sotaa paenneet ukrainalaiset voivat suorittaa Samkissa maksutta kesäopintoja, avoimen ammattikorkeakoulun englanninkielisiä erilliskursseja ja polkuopintoja.