Samkilla syksyn yhteishaussa 11 tutkinto-ohjelmaa – mukana ensi kertaa konetekniikan monimuotototeutus

Satakunnan ammattikorkeakoulussa Samkissa on syksyn yhteishaussa 11 tutkinto-ohjelmaa. Haussa ovat ensi kertaa konetekniikan monimuotototeutus sekä kaksi Master-tasoista tutkinto-ohjelmaa: Hyvinvointipalveluiden kehittäminen ja johtaminen sekä Tourism Competitiveness Management.

Konetekniikan monimuotototeutus on räätälöity varsinkin jo työelämässä oleville opiskelijoille, jotka kaipaavat monipuolista väylää kohti insinööritutkintoa. Koulutus on suuniteltu erityisesti elinkeinoelämän ja teollisuuden näkökulmasta.

Hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen opinnoissa opiskelija laajentaa ja syventää hyvinvointipalveluiden kehittämisen tietoperustaansa. Työllisyysnäkymät ovat alalla hyvät. Tulevaisuudessa lähijohdon tehtäviä avautuu eläköitymisten takia runsaasti, esimerkiksi lähijohtamistehtäviä sekä asiantuntijatehtäviä.

Englanninkielisellä Tourism Competitiveness Management -koulutuksella pyritään tarjoamaan matkailun ammattilaisille mahdollisuus kehittyä omalla alallaan sekä antaa valmiudet toimia johtotehtävissä matkailun alalla. Tutkinto on mahdollista suorittaa verkon välityksellä. Tutkinto-ohjelma on luotu yhteistyössä latvialaisen Vidzeme University of Applied Sciences -korkeakoulun kanssa. Valmistuessaan opiskelija saa tutkintotodistuksen molemmista korkekouluista.

Kaikkiaan Samkissa on hakukohteina yhteensä kolme päivätoteutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa, kolme monimuoto- tai verkkototeutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa ja viisi YAMK-tutkinnon tutkinto-ohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä.

Opiskelijoiden valinta tutkinto-ohjelmiin tapahtuu todistusvalintojen, valintakokeiden ja valintakurssien kautta syksyn aikana. Koulutukset alkavat tammikuussa 2022.