Samkin johtama projekti yhdistää matkailu- ja ravintola-alan firmat sekä nuoret

Matkailu-, majoitus- ja ravintola-aloille on haastava löytää työntekijöitä. Tour4Youth-projekti pyrkii auttamaan. Kuva: Samuli Ahtiainen Photography

Satakunnan ammattikorkeakoulun eli Samkin johtama Tour4Youth-projekti pyrkii tukemaan matkailu-, majoitus- ja ravintola-alojen työnantajien ja työntekijöiden kohtaamista.

Työntekijöiden löytäminen aloille on haastavaa. Kolmen maan projekti tarjoaa yrityksille yhteyden alan 15–24-vuotiaisiin nuoriin opiskelijoihin ja vastaavasti nuorille yhteyden yrityksiin.

Nuorten taitoja tuetaan laajalla verkkokoulutuksella, jonka suorittamalla voi saavuttaa osaamismerkkejä sekä sertifikaatin osoitukseksi taidoista. 

Verkkokoulutus tukee projektin mahdollistamia 4–8 viikon töitä ja harjoitteluita joko omassa maassa tai ohjelma-alueen muissa maissa. Maat ovat Suomi, Viro, Latvia ja Ruotsi.

Kohtaamisia alan työnhakijoiden ja työnantajien kanssa luodaan paikallisissa ja Euroopan tason tapahtumissa.

– Nuorille on tärkeää saada uraosaamista ja hyviä työelämäkokemuksia kiinnittyäkseen aloille, joita opiskelevat tai ovat jo valmistuneet, mutta eivät ole vielä löytäneet paikkaansa työelämässä, projektipäällikkö Tiina Leino Samkin Matkailun kehittämiskeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Samk on projektin "johtava partneri". Muut "partnerit" ovat Tarton ammattioppilaitos Virosta, Kurzemen aluekehittämisviranomainen Latviasta, Vidzemen ammattikorkeakoulu Latviasta ja Satakunnan TE-toimisto.

Interreg Central Baltic -ohjelmasta rahoitettu projekti alkoi elokuussa ja jatkuu lokakuun 2025 loppuun.