Samkin kaikille kampuksille kasvomaskipakko – Kankaanpään kampus etäopetuksessa loppuvuoden

Tähän asti Samkissa on vallinnut maskisuositus, nyt voimaan astuu maskipakko. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Satakunnan ammattikorkeakoulu Samk määrää kaikille kampuksilleen kasvomaskipakon. Oppilaitos toteaa tiedotteessa haluavansa osaltaan estää laajempien altistumisten ja tartuntaryppäiden muodostumista.

Lisäksi Kankaanpään kampuksen opetus on siirretty etäopetukseen joulukuun loppuun asti. Pohjois-Satakunnan koronavirustilanne on heikentynyt nopeasti, ja sen katsotaan olevan leviämisvaiheessa.

Samkin rehtori-toimitusjohtaja Jari Multisilta korostaa, että opiskelijoiden ja henkilöstön terveys ja turvallisuus on Samkille tärkeä asia, josta laki velvoittaa oppilaitoksen huolehtimaan.

– SAMKissa on ollut voimassa kasvomaskisuositus koko syksyn, mutta kasvomaskien käyttö on ollut maltillista. Korostan, että on tärkeää noudattaa myös aiemmin annettuja ohjeita muun muassa käsihygieniasta ja turvaväleistä, Multisilta sanoo tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Maanantaina sitten maski päässä kouluun – toisen asteen opiskelijat olivat jo hieman odottaneet, milloin maskisuositus ulottuu kouluun asti

Kaupunki muistuttaa maskisuosituksesta: maskia syytä käyttää, kun hakee lasta päiväkodista tai sisältä liikuntapaikasta

Vain tilaajille Raumalle asetettu vahva maskisuositus alkaa näkyä katukuvassa: "Aluksi tunnuin olevan vähän kummajainen"