Samkin liiketalouden verkkototeutukseen yli tuhat hakijaa

Syksyn 2021 korkeakoulujen yhteishakuun jätettiin valtakunnallisesti yhteensä noin 34 400 hakemusta.

Syksyn 2021 korkeakoulujen yhteishaut ovat päättyneet.

SAMKin yhteishaun hakukohteisiin tuli yhteensä lähes 2100 hakemusta, joista yli 1100 oli osoitettu ensisijaisesti SAMKiin. Englanninkielisten koulutusten erillishakuun jätettiin yhteensä noin 950 hakemusta.

Syksyn 2021 korkeakoulujen yhteishakuun jätettiin valtakunnallisesti yhteensä noin 34 400 hakemusta.

Kaikkein suosituin tutkinto-ohjelma oli aiempien vuosien tavoin Liiketalouden verkkototeutus, johon oli yli 1000 hakijaa. Koulutuksen vetovoima suhteessa aloituspaikkoihin oli 13,6. Ylemmistä AMK-tutkinnoista (Master) suosituin oli Hyvinvointipalveluiden kehittäminen ja johtaminen, johon oli 4 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Erillishaun hakukohteista suosituin oli International Business, johon haki 12,4 hakijaa aloituspaikkaa kohden. Niinikään englanninkielinen Nursing-tutkinto-ohjelma kiinnosti hakijoita. Molemmat koulutukset yli kaksinkertaistivat hakijamääränsä vuoden takaiseen verrattuna.

SAMKista oli syksyn haussa 11 tutkinto-ohjelmaa. Hakukohteina oli yhteensä kolme päivätoteutusta, kolme monimuoto- tai verkkototeutusta ja viisi YAMK-toteutusta (Master).

Opiskelijoiden valinta tutkinto-ohjelmiin tapahtuu todistusvalintojen, valintakokeiden ja valintakurssien kautta syksyn aikana. Koulutukset alkavat tammikuussa 2022.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut