SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta – tutkintoon johtaviin koulutuksiin 8 000 hakijaa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on pääosin päättynyt. Hakijoita oli kaikkiaan yli 8 000. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin 2,6 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

SAMKin vetovoima kasvoi hieman viime vuodesta. Keväällä 2018 ensisijaisia hakijoita oli 2,5 aloituspaikkaa kohti. Eniten vetovoimaansa kasvatti Porissa monimuotototeutuksena tarjottava sosiaalialan koulutus.

Sosiaali- ja terveysala suosituin

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli monimuotototeutuksena tarjottava sosiaalialan koulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli Terveyden edistämisen koulutus luvulla 2,7.Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä yli 1 000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2019.

Ammattilaisia rakennustuotantoon

Rakennustuotanto on kasvanut ja alan työvoimapula Satakunnassa ja lähialueilla on lisääntynyt. Tähän tarpeeseen SAMKissa vastaa ensi syksynä alkava rakennus- yhdyskuntatekniikan muuntokoulutus.

Koulutusohjelman tuotantopainotteisia opintoja toteutetaan rakennusalan yrityksissä käytännön töitä tekemällä. Koulutukseen odotetaan sekä insinöörejä että esimerkiksi toisen asteen koulutuksen käyneitä, jotka haluavat suunnata osaamistaan ns. positiivisen rakennemuutoksen aloille ja laajentaa näin työllistymismahdollisuuksiaan.

Samaan tapaan alan osaajapulaan vastaa myös koodarien täsmätäydennyskoulutus, josta on myös mahdollista jatkaa tutkinto-opiskelijaksi.

Haku rakennus- ja yhdyskuntatekniikan muuntokoulutukseen on käynnissä 18.4. asti ja koodarien täsmätäydennyskoulutukseen 5.5.asti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut