SAMKin vetovoima kasvoi – yksittäiseen koulutukseen yli 1000 hakijaa

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli Huittisissa monimuotototeutuksena tarjottava liiketalouden koulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. 

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi keskiviikkona. SAMKiin oli hakijoita yli 8 000, joista ensisijaisia oli lähes 2 700. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin lähes kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta. Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,8 yhtä aloituspaikkaa kohti. Viime vuonna vastaava luku oli 2,4.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kahdeksan monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). 

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli Huittisissa monimuotototeutuksena tarjottava liiketalouden koulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. 

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,7 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. 

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä noin 1 000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150.

SAMKin kampuksilla huhti-toukokuussa järjestettäviksi suunnitellut valintakokeet toteutetaan koronaepidemian takia online-valintakokeina, tai koulutusten opiskelijavalinnat toteutetaan muulla tavoin. Todistusvalinnat toteutetaan toukokuussa suunnitellusti.

AMK-valintakokeet järjestetään Porin kampuksella kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut