Samkin vieraskieliset koulutukset vetivät hakijoita

Uudet ja perinteisetkin vieraskieliset koulutukset kiinnostivat. Samkissa on opiskelijoita yhteensä noin 6 000. Kuva: Samk

Vieraskielisten koulutusten yhteishaku päättyi tällä viikolla. Satakunnan ammattikorkeakouluun (Samk) oli ensisijaisia hakijoita yli 300 ja kaikkia hakijoita noin 650.

Aloituspaikkoja kohti ensisijaisia hakijoita oli keskimäärin 1,9.

Samkissa oli haettavana kuusi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Koulutuksista International Business ja Physiotherapy kasvattivat hakijamääräänsä viime vuoteen verrattuna. Sen sijaan Industrial Management, Logistics, Nursing ja Sea Captain olivat haussa nyt ensimmäistä kertaa.

Koulutuksista Industrial Management ja Logistics voidaan opiskella lähes kokonaan verkossa. International Business ja Sea Captain -koulutukset järjestetään Raumalla sekä Nursing ja Physiotherapy Porissa.

Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 51 maasta. Suomesta 42 prosenttia, muualta EU/ETA-alueelta 19 prosenttia ja EU/ETA-alueen ulkopuolelta 39 prosenttia.

Suomen jälkeen hakijoita oli eniten Nigeriasta, Bangladeshista, Ghanasta, Virosta, Ranskasta, Britanniasta ja Irlannista, Samk tiedottaa.

Samk ottaa tänä vuonna käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Lukuvuosimaksu tulee olemaan 7 000 euroa (amk-tutkinto) tai 8 000 euroa (Master-tutkinto).

Samaan aikaan otetaan käyttöön apurahamenettely, joka kytketään opinnoissa menestymiseen, erityisesti 55 opintopisteen saavuttamiseen lukuvuoden aikana.

Yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 15.3.–5.4.2017. Haussa on päiväopintoina suoritettavia amk-tutkintoja, monimuoto-opintoina suoritettavia amk-tutkintoja ja ylempiä amk-tutkintoja.