SAMKissa aloitti yli tuhat opiskelijaa

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) vietettiin torstaina lukuvuoden 2015−2016 avajaisia. Uudet opiskelijat, joita on yhteensä yli 1300, ovat aloittaneet opintonsa tällä viikolla.

Jatkavat opiskelijat palaavat ensi viikolla opintojen pariin.

Raumalla uudet opiskelijat ovat jo päässeet uudistettuihin tiloihin, yhdelle kampukselle. SAMK-kampus Rauma sijaitsee lähekkäisissä rakennuksissa osoitteissa Suojantie 2 ja Satamakatu 26. Porissa opiskelijat pääsevät uudelle Asema-aukiolle rakentuvalle kampukselle syksyllä 2017.

Avajaiset juhlittiin Tiedepuiston kampuksella Agoralla. Avajaispuheen piti toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri. Hän muistutti opiskelijoita huoltosuhteessa tapahtuvista muutoksista, jotka ravistelevat yhteiskuntaamme.

– Huoltosuhteen radikaaleihin muutoksiin perustuu se, että meillä ei ole enää varaa nykyisen kaltaisiin yhteiskunnan rakenteisiin. Koulutus ja ammatillinen osaaminen ovat tässä tilanteessa ”no regret” -vaihtoehtoja, hän kertoi.

Seuraavan kerran SAMKiin voi hakea opiskelemaan syksyn yhteishaussa 8.−22.9. Tällöin haussa ovat päiväopetuksena tarjottava hoitotyön koulutus Porissa, liiketalouden monimuotokoulutus Huittisissa ja ylemmän AMK-tutkinnon koulutus Business Management and Entrepreneurship Raumalla.