Samu Vahteristo: Kokoomuksen ja kd:n vaaliliiton tulos "hyvän ja tyydyttävän välillä"

| Päivitetty

Kokoomuksen Satakunnan piirin puheenjohtaja Samu Vahteristo piti toivoa yllä yhteensä 17 paikasta kokoomuksen ja kd:n vaaliliitolle. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Kokoomuksen kannalta aluevaalien tilanne Satakunnassa on hyvän ja tyydyttävän välillä, arvioi Satakunnan Kokoomuksen piiripuheenjohtaja, raumalainen Samu Vahteristo.

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien vaaliliitto on saamassa yhteensä 16 paikkaa Satakunnan aluevaltuustoon. Paikoista 13 on menossa kokoomukselle ja 3 kristillisdemokraateille.

Vahteriston mielestä mahdollisuudet voisivat vielä olla olemassa yhteensä 17 paikkaan.

- Sitä tässä toivotaan ja odotetaan, että jos meidän väki olisi ollut vaalipäivänä aktiivisempi. Uskon, että 16 pitää, ja jos se siitä muuttuu, se suunta on ylöspäin.

- Jos pääsemme paremmalle tasolle kuin kuntavaaleissa, näkisin, että tämä on hyvä taso. Ihan ok.

Satakunnan toiseksi suurimmalla paikkamäärällä kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kokoonpano on laskenut saavansa 4 edustajaa hyvinvointialueen lautakuntiin.

Vahteriston mukaan vaaliliiton yhteydessä kristillisdemokraattien kanssa on sovittu, että luottamuspaikkaneuvottelut käydään kokoomuksen johdolla.

Itse Vahteristo on tällä hetkellä varasijalla aluevaltuustoon. Omaan äänimääräänsä hän sanoo olevansa "ihan tyytyväinen".

Katso lopulliset tulokset:

https://ls24.fi/uutiset/aluevaalien-tulospalvelu-2021#/06

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut