Samulin Poloneesi kokoaa kansanmusiikin taitajat Raumalle

Kansanmusiikkijuhla Samuelin Poloneesi järjestetään Raumalla 14.–16.3. Kaupunkiin saapuu tuolloin reilut kolmisensataa kansanmusiikin ja -tanssin osaajaa eri puolilta Suomea.


Yhteistyössä Satakunnan kansanmusiikkiyhdistyksen ja Rauman kaupungin kanssa järjestettävän Samuelin Poloneesin konserteissa kuullaan suomalaisen kansanmusiikin kiinnostavinta kirjoa, perinteisestä rajoja rikkovaan ja kokeilevaan ohjelmistoon.
 

Viikonlopun esiintyjänimiä ovat muun muassa pelimanniyhtyeet Tallari ja JPP. Jälkimmäinen on tunnettu vanhakantaisen kaustislaisen svengin yhdistämisestä uusiin sävelmiin.
 

Satakunnan alueen omiin esiintyjiin tapahtumassa lukeutuvat muun muassa mestaripelimannit Pentti Mattson (viulu), Kalevi Kantola (mandoliini) ja Harry Wessman (huuliharppu) sekä  The World Mänkeri Orchestra. Kaikki pelimannit soittavat myös yhdessä.


Lasten Folk -konsertissa esiintyy Puhti (Anne-Mari Kivimäki, Reetta-Kaise Iles, Pekko Käppi) palkitulla Lempee & Lovee -ohjelmallaan. Mukana konsertissa on myös paikallisia lasten ja nuorten ryhmiä.
 

Samuelin Poloneesi on Suomen Kansanmusiikkiliiton päätapahtuma, joka on kiertänyt vuosittain eri paikkakunnilla jo vuodesta 1972. Tänä vuonna teemana on satakuntalainen kansanmusiikki sekä Kansanmusiikin ja -tanssin Edistämiskeskuksen vuoden teema Polkka.
Pääsymaksullisiin konsertteihin liput ovat myynnissä Palvelupiste Pyyrmannissa.