Sandhja taistelee illalla finaalipaikasta Tukholmassa

Sandhja ei pääse helpolla illan semifinaalissa. Euroviisujen finaalipaikka voi olla kiven takana. Kuva: STT-Lehtikuva


Tukholma
MATIAS ÅBERG, STT


Suomen edustaja Sandhja eli Sandhja Kuivalainen tavoittelee illalla finaalipaikkaa Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa Tukholmassa.


Semifinaali alkaa iltakymmeneltä Suomen aikaa. Suomen edustuskappale Sing it away nähdään heti lähetyksen alkupuolella.


Sandhjan tavoitteena on mahdollisimman hyvä suoritus ja Euroviisujen voitto, mutta hän ei aio pyrkiä niihin epätoivoisesti tai pakkomielteisesti.
– Uskon, että mitä tahansa tapahtuukin, niin se on tarkoitettu tapahtumaan. Jos minun ei ole tarkoitus päästä finaaliin, niin itselleni tapahtuu jotain parempaa tai ehkä se opettaa minua, hän kuvaili elämänfilosofiaansa eilen kenraaliharjoitusten kynnyksellä.


Ennakkoveikkauksissa Suomi ei ole ollut kovin vahvoilla viisujen finaaliin.


Mokka-asu ja kimallusta


Sandhjalla on nähty viisulavalla vaaleanturkoosi, ihoa myötäilevä mokka-asu, joka on tehty poronnahasta. Sen on suunnitellut Lapista kotoisin oleva Jukka Puljujärvi.


– Kun asun laittaa päälle, niin se on aika jäykkä. Sitten menee pari minuuttia ja se rupeaa lämpenemään iholla ja venymään, Sandhja kuvaili eilen.


Etuosan koru tuo asuun hopeista kimallusta, ja avoin takaosa puolestaan paljastaa artistin selän. Jalassa Sandhjalla ovat Minna Parikan mustat korkokengät, joissa on pupunkorvat ja avonainen kärki.
Ainakin eilisen alkuillan kenraaliharjoituksissa artistin hiukset oli aseteltu päältä tötterömäisesti ja leikattu sivuilta hyvin lyhyiksi.


Sandhjan taustatanssijat puolestaan luottavat korkokenkiin ja mustiin asuihin. Mukana on myös nahkaa.
Finalistit selvillä puoliltaöin.


Suomen lisäksi illan semifinaalissa esiintyy muun muassa ennakkosuosikkeihin lukeutuva Venäjä. Sergei Lazarevin kappale You Are The Only One on harjoitusten perusteella visuaalista rummutusta.


Ensimmäisestä semifinaalista etenee kymmenen maata lauantain finaaliin. Jatkoon päässeet maat selviävät puoliltaöin Suomen aikaa. Suomalaiskatsojilla on mahdollisuus äänestää illan semifinaalissa, tosin ei omaa maataan.
Euroviisujen toinen semifinaali pidetään torstaina.


Lauantain finaalissa ovat suoraan mukana isäntämaa Ruotsi sekä suuret viisumaat Ranska, Italia, Espanja, Britannia ja Saksa. Euroviisuvoittaja on selvillä arviolta kello yhden maissa sunnuntain vastaisena yönä.