Sanoma Media Rauman muutosneuvottelut johtivat 13 henkilön irtisanomiseen – Raumalla työskentelee jatkossa kymmenen hengen toimitus. Mainostaja-asiakkaita palvelee viisi paikallista mediamyyjää

Mainostaja-asiakkaita palvelevat Raumalla jatkossakin paikalliset mediamyyjät. Vähennykset kohdistuivat pääasiassa kaupallisiin ja hallinnollisiin tehtäviin, jotka hoidetaan Sanomalla keskitetysti. Toimitukseen kohdistui 2 irtisanomista.

| Päivitetty

Länsi-Suomi-lehteä kustantavan Sanoma Media Rauma Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat kuluttajamyynnin, asiakaspalvelun, mediamarkkinoinnin ja toimituksellisen henkilöstön vakituisessa työsuhteessa olevia toimihenkilöitä ja journalisteja, yhteensä 28 henkilöä. Neuvottelujen tuloksena 15 henkilön työsuhteeseen tulee olennaisia muutoksia ja 13 henkilön työsuhde päättyy.

Vähennykset kohdistuivat pääasiassa kaupallisiin ja hallinnollisiin tehtäviin, jotka hoidetaan Sanomalla keskitetysti. Toimitukseen kohdistui 2 irtisanomista.

Mediajohtaja Reima Nummisen työvelvoitteet päättyvät 31. tammikuuta.

Enemmän paikallista journalismia

Raumalla työskentelee jatkossa kymmenen hengen toimitus. Satakunnan yhteistoimituksessa työskentelee yhteensä noin viisikymmentä henkeä.

Raumalla toimitus uutisoi erityisesti paikallisista puheenaiheista, ilmiöistä ja tapahtumista.

-Pystymme tarjoamaan selvästi enemmän ja parempaa paikallista journalismia, kun yhdistämme voimamme. Tarjoamme lukijalle paremmat verkkosivut ja uutissovelluksen ja lisäämme voimakkaasti suoria videolähetyksiä Rauman alueelta, sanoo Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi.

Lähdeniemi toimii myös Sanoman Satakunnan yhteistoimituksen vetäjänä ja uuden Satakunnan Kansa Länsi-Suomen päätoimittajana. Länsi-Suomen vt. vastaavana päätoimittajana toimii helmikuun alkuun asti Samuli Leivonniemi.

Mainostaja-asiakkaita palvelevat Raumalla jatkossakin paikalliset mediamyyjät. Raumalla työskentelee viiden hengen myyntitiimi.

-Mainostaja-asiakkaamme saavat paremman peiton Satakunnassa ja Sanoma-verkoston kautta mahdollisuuden näkyvyyteen televisiossa, radiossa ja kaikissa Sanoman digitaalisissa kanavissa, Lähdeniemi jatkaa.

”Neuvottelut käytiin hyvässä hengessä”

Länsi-Suomen journalistien luottamushenkilö Jami Jokinen toteaa, että muutosneuvottelujen tilanne on vielä hyvin tuore, ja katsetta ollaan vasta kääntämässä uutteen.

-On surullista, että irtisanomisilta ei kokonaan vältytty. Osa journalisteista joutui myös ottamaan vastaan tai tekemään vaikeita ja epämieluisia, omaan työhönsä vaikuttavia päätöksiä, Jokinen toteaa.Jokisen mukaan työnantaja kuitenkin tuntui todella haluavan pitää kiinni niin monesta Länsi-Suomen journalistista kuin mahdollista.

-Sen ansiosta työt jatkuvat huomattavasti useammalla kuin miltä neuvottelujen alussa näytti. Tästä on syytä olla kiitollinen.

Toimihenkilöitä neuvotteluissa edustanut Riikka-Liisa Valtonen toteaa neuvotteluajan olleen todella pitkä. Niiden päättyminen oli huojentavaa.

-Koitimme esittää eri vaihtoehtoja työnantajalle irtisanomisten sijaan. Valitettavasti neuvotteluiden tulos ei kuitenkaan ollut toivottu, ja moni joutui vastaanottamaan irtisanomislapun.

-Neuvottelut käytiin kuitenkin niin sanotusti hyvässä hengessä, meitä kuunneltiin ja saimme vastauksia esittämiimme kysymyksiin. Mieliala on kuitenkin monella tällä hetkellä alakuloinen, Valtonen sanoo.

Lukijamäärä kasvaa Rauman markkina-alueella

Lehtien yhdistymisen vuoksi lukijamäärä kasvaa erityisesti Rauman markkina-alueella. Painettu Satakunnan Kansa Länsi-Suomi tavoittaa päivässä helmikuusta alkaen noin 101 000 lukijaa ja kokonaistavoittavuus (painettu lehti ja digi) on viikossa 317 000.

Myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun toimintoja yhtenäistetään niin, että lukijoita ja mainostajia palvellaan jatkossa Sanoman yhteisissä kanavissa. Asiakaspalvelupiste Rauman toimipisteessä suljetaan helmikuussa, mutta tilaajat tavoittavat asiakaspalvelun sekä puhelimitse että verkon itsepalvelukanava Oma Sanoman kautta.

Voimassa olevien tilausten hinnat pysyvät ennallaan eikä muutos vaadi tilaajalta toimenpiteitä. Painettu lehti ilmestyy kuten ennenkin sekä nykyisille Satakunnan Kansan että Länsi-Suomen tilaajille. Lehti jaetaan varhaisjakelussa Rauman seudulla viitenä päivänä viikossa.

Kaupunkilehti Raumalaisen ulkoasu uudistuu helmikuun alussa. Raumalainen ilmestyy ja jaetaan Rauman seudun kotitalouksiin tuttuun tapaan keskiviikkoisin.

- Nämä muutokset ovat meille investointi alueelliseen journalismiin, sen kunnianhimoiseen kehittämiseen ja jatkuvuuteen. Muutokset organisaatiossa ja prosesseissa valitettavasti johtavat myös irtisanomisiin. Haluan kiittää Länsi-Suomen henkilöstöä sitoutumisesta lukijoiden ja mainostajien palveluiden jatkuvuuteen haastavassa muutostilanteessa ja toivon kaikkea hyvää jatkoon, sanoo Sanoman Uutis- ja featuremedian liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Uutista päivitetty klo 11.15 otsikon osalta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut