Santala luvannut maksaa aiheettomat korvaukset takaisin

Rauman kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Jyrki Santala (kok.) on ilmoittanut olevansa valmis palauttamaan hänelle maksetut ansionmenetyskorvaukset takaisin kaupungille. Kyse on vuosina 2013 ja 2014 maksetuista yhteensä 10 043,93 euron ansionmenetyskorvauksista.

Asia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn ensi tiistaina. Kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle, että Santalan ilmoitus rahojen palauttamisesta hyväksytään. Kaupungin tilaamassa erityistilintarkastuksessa kävi ilmi, että Jyrki Santalalle maksetut korvaukset olivat Rauman kaupungin palkkio- ja maksatussäännön vastaisia. 

Tarkastuksen perusteella kaupunki pyysi myös selvitystä kaupunginvaltuutettu Seppo Torisevalta (ps.) tälle maksetuista ansionmenetyskorvauksista. Torisevan toimittaman selvityksen mukaan hänen ansionmenetyskorvauksensa perusteiden katsottiin olevan asianmukaisia.

Kaupunginhallitus käsittelee niin ikään ensi viikolla kaupungin luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntöä, johon on tulossa tarkennuksia erityistilintarkastusraportin pohjalta.