Santtion kesäjuhlia otettiin vastaan ilolla

Pyhärannan Santtiolla oli lauantaina juhlan paikka, kun kesäjuhlien yhteydessä vihittiin Santtionrannassa uusi leikkikenttä ja kesäteatterin katsomo. Santtion kyläyhdistyksen pitkän ahertamisen kruunasi aurinkoinen kesäsää.

– Saimme fantastisen kelin. Viikolla pelkäsin säiden puolesta. Tapahtuma olisi ollut pilalla, jos olisi ollut kylmä ja satanut, Esa Urhonen kommentoi.

Urhosen arvion mukaan kesäjuhlan vihkimisosiossa oli 250–300 kyläläistä. Uusi leikkikenttä varasti lähes täysin lasten mielenkiinnon, vaikka suosittu Rokkikukko-orkesteri veti parhaitaan kahdessa setissään. Konsertin aikana lapset pääsivät tanssimaan lavan eteen kentälle musiikin tahtiin.

– Uudet leikkikalut otettiin todella hyvin vastaan. Osa lapsista jäi leikkikentälle konsertinkin ajaksi.

Sekä leikkikenttään että kesäteatterin katsomoon Santtion kyläyhdistys sai hanketukea maaseudun kehittämisyhdistys Ravakalta.

– Saimme kesäteatterin katsomon saman tien päivitettyä nykyajan vaatimuksien tasolle.

Kesäjuhlan alku oli suunnattu lapsille. Illalla oli tiedossa aikuisille tanssit. Urhosen mukaan yksi illan hienoimpia tapahtumia oli perinneveneiden vierailu laiturissa.

– Porkarpaatti sai seuraa Santtiolle. Konserttien välissä perinneveneet vetivät upean näytöspurjehduksen paikalle saapuneiden iloksi.