Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvanut – Satakuntaan 60 uutta tartuntaa, taustalla tavallista pidempi viikonloppuviive

Kuvituskuva.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on 293 ihmistä, joista 36 on tehohoidossa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on kasvanut sairaalahoidossa 33:lla ja tehohoidossa 5:llä perjantaista, jolloin koronasairaanhoidon määristä viimeksi raportoitiin.

Suomessa on raportoitu 14 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on kirjattu nyt kaikkiaan 1 230.

THL raportoi tänään maanantaina vajaasta 3 200 (tarkalleen 3166) uudesta koronavirustartunnasta. Perjantaina THL ei raportoinut päivittäisiä koronatartuntamääriä teknisen vian vuoksi, eikä lukuja julkaista viikonlopun aikana.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä runsaat 10 600 tartuntaa, mikä on lähes 3 000 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Satakuntaan 60 tartuntaa

Satakunnan sairaanhoitopiiriin uusia tartuntoja merkittiin yhteensä 60. Niistä tasan kolmasosa eli 20 tartuntaa kirjattiin Raumalle.

Poriin uusia tartuntoja merkittiin 21.

Länsi-Suomen levikkialueen kunnista lisäksi Euraan merkittiin yksi tartunta ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin puolelta Pyhärantaan myös yksi uusi tartunta.

STT–Länsi-Suomi