Särkipihvien suosio yllätti valmistajan

Roskakalasta henkilöstöravintoloiden suosikiksi. Särki on järvikalapihvien pääraaka-aine.

Pyhäjärven särjistä ja pikkuahvenista tehty järvikalapihvi käy kaupaksi paremmin kuin valmistaja Apetit Ruoka osasi odottaa.

– Tämän vuoden tuotannoksi suunniteltu määrä myytiin loppuun jo helmikuussa, kertoi markkinointipäällikkö Hanna Pere.

Uutuustuotetta menee vain neljän kilon pakkauksissa ammattilaiskeittiöihin. Koska järvikalapihvejä alkaa löytyä markettien pakastekaapeista?

– Ei vielä tänä vuonna, mutta koko ajan teemme töitä sen eteen, vastasi Pere.

Särjet otetaan pois Pyhäjärveä rehevöittämästä ammattikalastuksen (muikku, siika, rapu) sivutuotteena.

Pyhäjärven hoitokalastuksen tuottama määrä, 230 000 kiloa vuodessa, ei vielä riitä kuluttajamyyntiin.

– Horeca-asiakkaille toimitusvarmuus on tärkein asia. Jos tuote lukee ruokalistassa, sitä pitää saada, sanoi Pere.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.