Sastamalan surmakuljettaja yritti itsemurhaa

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut lauantaina kello 19.40 Sastamalassa tiellä 12 tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaa.

Sunnuntaina tutkinnassa selvisi, että poliisi oli saanut lauantaina kello 19.17 tehtävän mennä epäillyn, 35-vuotiaan nokialaismiehen kotiin Nokialla perheriidan vuoksi.

Ennen kuin poliisipartio ehti paikalle, perheenjäsen ilmoitti hätäkeskukseen kello 19.21 epäillyn poistuneen paikalta autolla.

Seuraava ilmoitus poliisille tuli kello 19.35 siitä, että joku auto oli törmännyt tien vieressä olleeseen betoniseen kaivonrenkaaseen. Auto oli poistunut paikalta, mutta sen osia ja rekisterikilpi oli jäänyt maahan.

Samaan kellonaikaan poliisille ilmoitettiin, että tumma pakettiauto oli ajanut vastaantulevien kaistalla tiellä 12. Ilmoittaja oli joutunut tekemään väistöliikkeen estääkseen onnettomuuden. Tila-auto oli tuolloin etupäästään lähes pimeä.

Seuraavaksi poliisille tuli ilmoitus kello 19.40 tiellä 12 tapahtuneesta nokkakolarista, jonka yhteydessä kuoli kaksi 17-vuotiasta nuorta.

Kolarin silminnäkijöiden kertomuksista ilmenee, että epäilty ohjasi auton tarkoituksella vastaan tulevien kaistalle.

Epäilty siirretään poliisin tiloihin tämän päivän aikana.

Epäilty kertoi sunnuntaina kuulustelussa, että aikoi surmata itsensä ajamalla päin vastaan tulevaa autoa. Hän ei kertomansa mukaan ymmärtänyt vastaan tulleen auton olleen mopoauto.

Epäilty puhalsi alkometriin 1,42 promillea. Lisäksi hän kertoo syöneensä hänelle määrättyjä lääkkeitä.

Epäilty on kärsinyt mielenterveysongelmista. Hän on ollut itsetuhoinen myös aikaisemmin.

Poliisi esittää epäiltyä vangittavaksi tiistaina.