Sata-soten projektisuunnitelma hyväksyttiin

Sata-soten ohjausryhmä hyväksyi maanantaina hankkeen projektisuunnitelman, viestintäsuunnitelman sekä nykytila-analyysin ja alueprofiilin 2025.

Projektisuunnitelmasta käytiin vilkasta keskustelua. Ohjausryhmän puheenjohtaja Rainer Lehti kiitti ohjausryhmää aktiivisesta keskustelusta, jossa todentui, että ohjausryhmän jäsenet ovat syvällisesti tutustuneet projektisuunnitelmaan.

– On erittäin tärkeää, että kuntien ja kuntayhtymien valtuutetuille menee selkeä viesti projektisuunnitelman merkityksestä ja tavoitteista, Lehti totesi.

Nyt hyväksytyssä projektisuunnitelmassa esitetään valtuustojen hyväksyttäväksi Sata-soten valmistelua ohjaavat, yhteisesti sovitut linjaukset. Linjaukset pitävät sisällään muiden muassa henkilöstöresurssien lisäämisen välttämisen sekä määräaikaisuuksien välttämisen.

Palkkoihin ei tehdä ylimääräisiä korotuksia, uudet investoinnit, koulutukset ja mahdolliset hankkeet arvioidaan ja valmitsellaan yhdessä. Lisäksi kaikki sote-toimijat sitoutuvat alle 1 prosentin vuosittaiseen nettonousuun.

Lisää aiheesta

Sote-soppaan jälleen uusi resepti

Sote-soppa näkyy jo Rauman aluesairaalan toiminnassa

Sote poistanee myös Kela-korvaukset