SataCom Vakka-Suomen Puhelimen omistukseen

Vakka-Suomen Puhelin Oy on ostanut SataCom Oy:n koko osakekannan. Yhtiö tiedotti asiasta torstaina. 

SataComin työntekijät tulevat siirtymään Vakka-Suomen Puhelimen palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja Vakka-Suomen Puhelimelle tulee toimipiste Poriin. Yhtiöiden asiakas- tai yhteistyösopimuksiin yrityskaupalla ei ole vaikutuksia.

Vakka-Suomen Puhelin ja SataCom tarjoavat yrityksille muun muassa IT-lähituki- ja asiantuntijapalveluja, IT-konsultointipalveluja ja laite- ja ohjelmistotoimituksia. 

Vakka-Suomen Puhelimen ICT-liiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Julle Rintala kertoo yhtiön tiedotteessa, että Vakka-Suomen Puhelimen tavoitteena on olla merkittävä IT-alan toimija vuoteen 2022 mennessä Länsi-Suomen alueella. Solmittu yrityskauppa on tärkeä etappi tavoitteen saavuttamisessa. 

SataComin toimitusjohtaja Jari Taimi pitää Vakka-Suomen Puhelinta parhaana mahdollisena kumppanina yhtiön tulevaisuuden kannalta. SataCom on etsinyt jo pitkään sopivaa kumppania. 

Yritykset eivät julkista kauppasummaa. 

SataCom työllistää 14 työntekijää Porissa ja Raumalla, ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 3,3 miljoonaa euroa. Vakka-Suomen Puhelin työllistää lähes 370 työntekijää Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa, ja sen liikevaihto oli viime vuonna 18,2 miljoonaa euroa.