Satakissan rotukissanäyttely keräsi kiitosta osallistujilta

Itämainen lyhytkarva Sulo - tai tuttujen kesken "aavikkopuuma" tähysteli omistajansa Elina Järvisen olkapäällä. Kuva: Iina Niemi

- Ollaan Raumalla näyttelyssä ensimmäistä kertaa, mutta ihan varmasti tulemme toistekin. Niin hienosti kaikki on mennyt, summaa jyväskyläläinen Elina Järvinen.

Lauantaiaamuna puoli kuudelta alkanut näyttelymatka oli Järvisen mukaan sujunut hyvin, ja hän kertoi olevansa erityisen tyytyväinen järjestävän tahon toimintaan.

- Hyvin koordinoitua ja selkeää.

Järvisen olkapäällä tähystellyt, kaksivuotias Luno-kissa oli pärjännyt näyttelyssä toivotulla tavalla. Tarkkaavaisena areenan hälinää seurannut Luno vaikutti rauhalliselta, eikä juuri stressannut ympärillä tapahtuvasta tohinasta.

- Luno on ikäisekseen jo melkoinen konkari. Lunon lempinimi on aavikkopuuma, sillä se istuskelee aina olkapäälläni kuikuilemassa ympärilleen, Järvinen nauraa.

Hienoja palkintoja ja näyttäviä ruusukkeita

Maskulainen Jasmin Jalonen oli saapunut näyttelyyn Pyhä birma-rotuisen, SP Fi*Canth`s Xenian - eli tuttujen kesken ihan vaan Xenian kanssa.

- Xenia on todellinen diiva, sanan varsinaisessa merkityksessä. Se on jo 6,5-vuotias eikä hötkyile juuri mistään.

Jalosen mukaan näyttelyviikonloppu oli sujunut erittäin mallikkaasti. Jo runsaasti näyttelykokemusta omaavalta Jaloselta saivat kehuja myös näyttelyn puitteet, joissa oli hänen mukaansa huomioitu niin kissat, omistajat, tuomarit kuin katsojatkin.

Ruusukkeet ja palkinnot keräsivät kehuja Xenia-kissan omistajalta Jasmin Jaloselta. Kuva: Iina Niemi

- Kaikki oli aseteltu niin, että toiminta olisi mahdollisimman vaivatonta meille ihmisille ja stressitöntä kissalle. Myös palkinnot ovat olleet tosi hienoja, ja etenkin ruusukkeet ovat näyttäviä, Jalonen hymyili.

Hyvän kokemuksen perusteella Jalonen uskoi suuntaavansa Raumalle näyttelyyn myös tulevaisuudessa.

- Ehdottomasti tullaan toistekin. Tämä näyttely oli kooltaankin sopiva, ei liian suuri.

Näyttelykärpäsen purema ensikäynnillä

Järjestävänä tahona tapahtumassa häärineet Jarno ja Päivi Mustonen kertoivat myös olevansa tyytyväisiä siihen, miten näyttelyviikonloppu oli sujunut.

- Koko viikonlopun ajan on ollut tosi mukavasti yleisöä, osallistujia oli hyvä määrä ja arvostelut pyörivät ongelmitta, Jarno Mustonen tiivisti.

Pariskunta osallistui näyttelyyn myös oman kissansa, viisivuotiaan norjalaisen metsäkissan, Sulon kanssa. Pitkän näyttelyuran omaavan Sulon komeat korvatupsut eivät areenan hälinässä juuri värähtäneet, vaan tämä katseli rauhallisena ympärilleen.

- Sulo on niin tottunut jo. Meillä tämä innostus lähti aikoinaan ihan pienestä liikkeelle, piti käydä vain yhdessä näyttelyssä, mutta tässä sitä nyt ollaan, Päivi Mustonen hymyili.

Jarno Mustonen huolehti näyttelyssä siitä, että arvostelut pyörivät mutkitta. Sylissä norjalainen metsäkissa Sulo. Kuva: Iina Niemi